Ziua Drapelului Național sărbătorită în Piața Tricolorului la Baia Mare

Instituţia Prefectului- Judeţul Maramureş, Primăria municipiului Baia Mare şi Garnizoana Baia Mare organizează ceremonia  publică  de înălţare  a drapelului României, dedicată sărbătoririi Zilei Drapelului Naţional, care se va desfăşura vineri, 26 iunie 2020, în municipiul Baia Mare. Ceremonia va avea  loc de la ora 10.00, în Piaţa Tricolorului, pe platoul Palatului Administrativ.

Drapelul naţional va fi coborât de pe catarg  joi, 25.06.2020, ora 18.00, de către Garda  Purtătoare a Drapelului şi va fi depus la Catedrala Episcopalã Ortodoxã “Sfânta Treime”, urmând ca vineri dimineaṭã sã fie oficiatã slujba de sfinṭire.

          Ceremonia va începe la ora 10.00 cu  prezentarea Onorului prefectului judeţului Maramureş, salutul drapelului de luptă şi  trecerea în revistă a Detaşamentului de Onoare.

          Drapelul Naţional va fi purtat  spre locul de arborare de către militarii din Garda de Onoare a Drapelului Naţional. Militarii fac parte din Batalionul 612 Artilerie Antitanc Maramureş care au participat la misiuni internaţionale. După binecuvantarea şi sărutul drapelului acesta va fi înălţat pe catarg,  în acordurile imnului naţional al României.   

În comunicatul de presă transmis este menționat faptul că evenimentul se va desfãṣura cu respectarea strictã a regulilor de distanṭare fizicã ṣi socialã, prevãzute în reglementãrile în vigoare la nivel naṭional privind prevenirea ṣi combaterea efectelor pandemiei de COVID- 19.

Bence Petra

Sursa: Comunicat de presă, Pixabay

Lasă un răspuns